Groen

Onze producten zijn gewoon groen. Voor ons is het vanzelfsprekend dat wij er alles aan willen doen om ervoor te zorgen dat onze producten niet schadelijk zijn voor het milieu. Onze manier om onze voetafdruk op het milieu tot een minimum te beperken. 


Duurzaam produceren en het milieu zijn aspecten waar men steeds bewuster mee bezig is. Al onze gepersonaliseerde tissueboxen en tissue packs hebben een mogelijkheid om FSC® gecertificeerd geproduceerd te worden. Onze milieuvriendelijke producten kun je met een gerust hart uitdelen.

shutterstock_95661016
FSC_inkoop

Forest Stewardship Council®

De populariteit van het gebruik van papierproducten in marketingacties neemt steeds meer toe. Het vraagt om extra aandacht voor het milieu van zowel de fabrikant als de gebruiker. Om onze klanten ervan te verzekeren dat onze producten milieubewust zijn, leveren wij Forest Stewardship Council® (FSC® C095392) gecertificeerde tissues.

FSC®, de Forest Stewardship Council® (Raad voor Goed Bosbeheer), is een internationale organisatie, opgericht in 1993, die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC® stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op, met daaraan gekoppeld een keurmerk. Basis voor deze standaarden, die per land of regio verder worden uitgewerkt, zijn de tien FSC®-principes voor goed bosbeheer. Als boseigenaren zich aan de FSC® standaarden houden kan hun bos worden gecertificeerd. Onafhankelijke controleurs zien toe op naleving van de regels.

Onze tissues zijn gewoon groen

Al onze tissues worden vervaardigd uit snelgroeiend hout en 100% zuivere pulp om de gewenste zachtheid te garanderen. Hierbij komt geen chloor of andere optische witmakers (OBA) aan te pas. De pulp die wordt gebruikt om toiletrollen te maken, is 100% afkomstig van snelgroeiend Eucalyptus en naaldbomenhout. Volledig recyclebaar en zonder toegevoegde optische witmakers (OBA). Voor onze natte tissues maken we gebruik van synthetisch materiaal dat niet geschikt is om door te spoelen in het toilet, namelijk 70% viscose en 30% polyester. Het golfkarton dat wordt gebruikt voor de omdozen is vervaardig uit 100% hergebruikt materiaal.

De door ons gebruikte materialen voldoen volledig aan de EU-wetgeving waar die van toepassing is. De volgende productspecificaties geven een indicatie en kunnen aangepast worden.

plant
recycle

Karton

Voor het te bedrukken materiaal hanteren wij kwaliteitsnormen waaraan het gebruikte karton minimaal moet voldoen, zoals:

  • Gramsgewicht ± 275 g/m2
  • Witheid 84 Illumination C/2º +/-0,5%
  • Dikte 500 micron +/- 3%
  • Stijfheid: volgens DIN 53121 MD mNm > 42,0 :CD mNm > 21,0

 

Naast deze specificaties is het belangrijk om te realiseren dat karton een natuurproduct is. Het karton kan, binnen de hoge kwaliteitsnormen die wij stellen, kleine toegestane afwijkingen vertonen. Het karton en de folie die we als verpakkingsmateriaal gebruiken, is volledig recyclebaar.

De grote kleine lettertjes: écht groen

Geen van onze producten bevat: Lood, Mercury, Cadmium, Hexavalent chrome, Polybrominated biphenyls (PBB), Polybrominated diphenyl ether (PBDE), producten afkomstig van dieren, bestanddelen van genetisch gemanipuleerde bronnen, PVC, alkyltin derivatieven, azodyes, Bisphenol-A